Tuesday, February 8, 2011

Majlis Pertunangan: Veil Yang Macam Manakah?

Assalammualaikum dan hello semua.

Rilla ni tengah dok fikir-fikir nak pakai veil yang macam mana untuk E-day nanti. Mula ingat tak nak pakai veil, tapi bila fikir balik, baju Rilla kebaya cotton je lepas tu memang tak ada beadings langsung. Ada kah orang pakai cotton untuk tunang? [Rilla, ko je yang ntah hape-hape nak pakai cotton untuk bertunang]. Kemudian, mungkin masa tunang nanti cousins pun datang. Hari tu time meminang yang datang semua makcik pakcik sahaja, so no problem distinguishing siapakah yang dipinang. Karang cousins Rilla pakai vogue-vogue, orang ingat cousin Rilla yang bertunang, si cantik manis berkebaya kapas ni dipinggirkan bagai melukut di tepi gantang T.T [extreme pemikiran kau Rilla].

Jadi Rilla pun dok research la jenis-jenis veil sampai pening dah ni ha @.@ aaaaaa~~ Rilla mahukan yang simple sahaja. Jadi veil sulam manik yang menjalar-jalar tu is out of the list.

Source
Inilah veil manik jalar-jalar. Cantik, but not me.


Mizz Nina punya veil. Simple je. Nampak macam chiffon potong empat segi. Sukalah.


Source
Hooded veil. Macam Nawal pakai masa nikahdia. Yang ni pun Rilla suka sebab veil dia tak meleret-leret. Tunang je kan? Tak payahlah veil panjang-panjang.


Source
Pakai tudung Siti pun menawan juga. Kalau Rilla pakai macam ni mesti Rilla akan selalu geleng-geleng kepala sebab nak dapat efek tudung terbuai-buai macam dalam gambar tu. Lepastu orang ingat Rilla tak nak bertunang, hahah.


Source
Yang pasti bukan macam ni. Wah, dah macam birdcage veil dah ni.

Daaa~~~

11 comments:

  1. hhahahaha..kalau pakai yg last picca tu comfom bakal mak mertua pengsan.. =)

    pkai kebaya cottton + veil..mesti comel je nnti..

    ReplyDelete
  2. Nice kan yg hooded veil?:)sukala:)

    ReplyDelete
  3. Liza: Oh, I tamo bertanggungjawab kalau FMIL pengsan tengok I, hahaha

    Adibah: A'ah kannn? Rilla pun suka

    ReplyDelete
  4. Kina: Heheh..tula, hati dah berat ke chiffon ni

    ReplyDelete
  5. babe.i pakai cotton okkkk masa bertunang.org kata mcm pelik.tp sbb i nk smple i pakai je cotton.ramai jugak kata cntik.sbb cotton sulam.hehehe. i suggest pakai veil chiffon..i aritu tersalah pakai.mak andam g pakaikan net veil.benci tul...mcm over pulak.hahaha takpelah dh lepas dh pn.

    go go babe!

    ReplyDelete
  6. chiffon veil lagi sesuaila rasenye. simple macam mizz nina pakai.

    ReplyDelete
  7. Lisaaaaa: Oh, I sxcited sebab jumpa geng yang nak pakai cotton masa bertunang :D I pun pakai cotton sulam ^.^ Tulah, rasa macam tak sesuai je tetiba nak pakai net veil.

    ReplyDelete
  8. Senorita: Ramai yang vote chiffon veil ni

    ReplyDelete
  9. hamboih!feeling terbuai buai dek anginn sepoi sepoi bahasa yeh..eh, tambah2 plak ayat!hahaah
    rilla...wat chiffon veil...simple je..
    tunang pakai cotton ade org buat. plain cotton pastu letak beads .nicee wohh!~

    ReplyDelete
  10. Elya: Ha'ah..nasik tambah jek, hahah. Ok, sekarang rasa secure skit sebab ada orang lain pakai cotton jugak.

    ReplyDelete