Saturday, August 21, 2010

The Date

Hai kawan-kawan *wat suara macam Upin n Ipin". Entry kali ni adalah mengenai THE date... untuk my w-day la. Mula-mula me and my Kanda rancang nak amik 11.11.11 - shantik kan tarikh ni? Nikah hari Jumaat, esoknya sanding. this date is so close to my birthday, nanti mesti dapat satu hadiah jek, hadiah birthday dan anniversary combine sekali, ahaks. But then kanda bagi tahu ada officemate dia nak wat kenduri kahwin anak dia tarikh tu, so kalau bleh nak elakkan la dari pakai tarikh sama, nanti officemate dia tak dapat datang majlis kami.

Discuss lagi, kami setuju nak amik tarikh 16.9.11 - Malaysia Day tu, hari Jumaat jugak. Esoknya sanding. So, saya pun bincang dengan parents saya:-

Rilla: Mak, ayah, kitorang propose nak buat 16.9.10

Mak: Tarikh tu dekat dengan tarikh mak and ayah nak pergi Haji la. Nanti mak penat, mak nak prepare untuk pergi haji semua, mak nak concerntrate

Rilla: Habis tu, mak propose nak buat bila?

Mak: Either buat lepas mak balik haji atau bulan 6

Rilla: Bulan 6, Along takut kitorang tak sempat nak prepare financially la. So, kena lepas mak balik Haji. Wah..lambatnyaaaaa

*Bincang ngan Kanda lagi*

Rilla: Okaylah, mak, ayah. Kitorang cadang nikah 25.12.11

Ayah: Tak boleh, masa tu rambut ayah belum tumbuh lagi. Buat 25.13.11 la

Hahaha..boleh terima tak alasan ayah saya ni? Adoyai. Sampai sekarang tak confirm lagi ni tarikh. My dad is not really used to the fact that his little girl is getting married. Mak je yang beriya. Ayah, umur along dah lebih dari suku abad =.=

7 comments:

  1. hehe lucu juga ayah nye hehe heh nk pilih tarikh memg susah, banyak faktor kena fikir kan. xpe,Insya Allah u will be find soon =)

    ReplyDelete
  2. 11/11/11 tu best kan...tp ade florist yg kata harga bunga akan naik utk tarikh2 mcm tu, n celebration day.. ade ke patut mcm tu kan...

    ReplyDelete
  3. hye..rilla...

    we've same prob..me nye w-date pon lom kompem lg..mcm2 hal nk set the date kan..huhu..

    ReplyDelete
  4. btol..btol..btol!
    nk plih date sgt susah..
    pening dibuatnye.

    ReplyDelete
  5. Nora: Thanks, I hope so too. Ye, ayah saya memang klakar

    Dyn: Apekah? 11.11.11 nak naikkan harga munge? Ingat valentine's day ke mother's day ke? haih =.=

    Fariha n Mawar: Haaaaaaai *semangat* Kan? Sangat fening to find a date. Masalahnya, selagi takde date, tak boleh nak buat proper planning

    ReplyDelete
  6. Kina: Bestkan date tu? Rilla tak boleh dapat date tu, huhu

    ReplyDelete