Thursday, December 30, 2010

Meminang Day: Lagi 2 Hari

As-Salam dan Hola semua❣❣❣

Sambungan dari entri ini. Rilla tengah prepare ngan ape yang patut untuk Sabtu ni. Sudahnya, ayahnda yang dikasihi jemput semua adi-beradik dia. Pakcik-makcik saya semua sudah excited sebab for some of them, it's an out-of-the-blue moment. Rilla tak pernah mengaku kat diorang yang Rilla ada BF.

Haruslah ada yang diDIYkan Cik Rilla yang tak boleh dok diam.

Cuba teka benda ape ni :D


Ko nak masak ape pulak tu Rilla?
Ni baru first time nak cuba buat. Buat esok. Tak tahu menjadi ke tak nanti *doa banyak-banyak*


Untuk menu pulak, ditukar sikit. Main dish mihun goreng ditukar kepada Bamia Ayam atas permintaan ayah. "Mihun goreng tak special" kata ayah. Tapi Bamia is not a well-know dish. Makanan arab ni. Dia da kuah yang masam-masam [sebab guna tomato]. Kuah dia pekat macam kari. Nak makan, cicah dengan roti.

Source
Nilah rupa Bamia Ayam *drools*

Walaupun majlis simple, tapi still ada benda itu ini nak prepare. Hari ni basuh pinggang-pinggang pinggan-pinggan yang nak guna Sabtu nanti. Sempat pergi dentist juga [tapi yang ni tiada kaitan dengan majlis meminang. Saja nak gunakan hospitalisation entitlement. Entitled riban-riban, rugi tak guna]. Banyak juga yang Rilla plan nak buat hari ni tak jalan. Bangun pagi dengan pening kepala. Ni dok pening je satu hari. Takpe, dugaan namanya. Kena bersyukur.


Seksyen khas untuk fans parents Rilla XD

Hantaran lagi

Ayah: Along, nanti diorang datang, ayah nak bagi tiga sampul. Dalam sampul tu ada amount hantaran ko. Jadi diorang kena pilih salah satu sampul tu. Sampul mana yang diorang pilih, itulah hantaran ko. Amacam?

Rilla: Oh, kira macam Wheel of Fortune/Roda Impian lah? Macam bila hujung game diorang pilih sampul hadiah tu?

Baik ayah pakai roda tu terus jek. Kat roda tu letak amount-amount untuk hantaran. Suruh diorang putarrrrr.

Mak: Ha'ah, nanti diorang putar, along cakaplah "wang besar! wang besar!". Diorang pulak cakap "wang kecik! wang kecik!"

Wheel of Hantaran
Source
"wang besar! wang besar!"


K, daa darls.

11 comments:

  1. hahahahh!! ayah rilla memang funny lah!
    gud luck for this coming saturday, dear ;)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum rilla.

    semoga semuanya selamat ye. saya kirim doa dari jauh je. part yang last tu paling comel la. hi3x.

    yeay~ wang besar.. wang besar..

    ReplyDelete
  3. Syahira: Yezz...wang besar, wang besar. Thanks sebab doakan rilla *hugs*

    ReplyDelete
  4. hehe! parents rilla mmg sporting abes kann.. all the best on this upcoming Saturday dear.. :)

    ReplyDelete
  5. happy family..

    kelakar2..wang besar wang besar..
    jgn ayah rilla tertulis rupiah sudah..

    gud luck ya..selamat bertunag =)

    ReplyDelete
  6. Nyamel: Sporting-morting, hahah. Thanks sis.

    Aliza: Confirm ayah Rilla tulis USD, wah. Thanks for the well-wishes

    ReplyDelete
  7. ahahha...lawakk!! comel ayahh rilla

    ReplyDelete
  8. Elya: Glad you find it funny :D

    ReplyDelete
  9. Kelakarla rilla... Roda impian.. Ehehehe...

    very heppi for you dear..

    ReplyDelete
  10. hye rilla...salam pkenalan...
    suka bace blog kamu...best je semua cerita psl ayah kamu...haha
    sy link n follow kamu ye =)

    ReplyDelete