Sunday, May 29, 2011

Majlis Pertunangan: DIY Bantal Hantaran

Assalammualaikum dan hai korang...

Rindunyaaa dengan blog ni, dengan readers, dengan BBF, dengan blogwalking. Last week pun satu entri sahaja itu pun entri berjadual. Work is really hectic nowadays. Ada beberapa hari minggu lepas, balik lambat, sampai rumah terus tidur dengan baju kurung, baju kebaya, hahah..dah tak ingat nak mandi dah. Hopefully next week okay sikit.



Bantal hantaran juga Rilla DIY, seperti yang Rilla dah cerita dalam entri ini. Ya, Rilla banyak DIY untuk e-day, save budget dan puas hati. Jadi selepas buat asas bantal hantaran tu, Rilla cover dengan soft textured velvet - material yang sama dengan bantal duduk Rilla. Lepas dah cover, Rilla jahit manik, buat macam jurai-jurai ke hape ntah...hentam sahaja. Lepas tu sangkut kristal bentuk snowflake.




Okay tak? Mata Rilla nampak cantik jek. Sape nak sewa? *mode bisnes lagik*


Rilla baru lepas kira spending untuk e-day hari tu. Agak suprised bila tengok jumlah yang Rilla spend untuk dekorasi hantaran [bantal, fresh flower, bakul, reben etc] hanya dalam RM33.00. Alhamdulillah, jimat. Plus, bantal hantaran tu boleh pakai lagi :D

15 comments:

  1. amat cantik ni rilla lain daripada lain..

    ReplyDelete
  2. cantik kan bahan cam velvet tue...
    i like the color juga... hijaunyer lain.. cantik...

    ReplyDelete
  3. KP: Hehe. Memang itu yang Rilla nak, lain dari yang lain

    ReplyDelete
  4. Ms Red Ribbon: Ha'ah, Rilla pun suka material tu jugak

    ReplyDelete
  5. I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice

    ReplyDelete
  6. sis...sis bli fresh flower kat mne

    ReplyDelete
  7. Rilla beli kat Floristika Bangsar. Boleh search kat Google Map. Nanti dia keluar Far East Floral. KEdai yang sama

    ReplyDelete
  8. hello Rilla :)

    i just discovered ur amazing blog. suke sgt! *two thumbs up*

    hv a few Q's to ask. how much did u buy the soft textured velvet? and where? agak2 ade x material lain yg boleh i guna?

    love,
    Fin

    ReplyDelete
  9. Hai Fin

    How much in terms of price ke quantity? *tetiba blur* The textured velvet was bought at Kamdar. But I recently dicovered that Nagoya sells em too at a cheaper price (<RM15/meter - couldn't recall how much exactly). To make 9 bantal, 1 meter dah cukup.

    ReplyDelete
  10. both la. hihi. ohhh, lega. i tot quite expensive. thanks 4 sharing rilla :)

    ReplyDelete
  11. Rilla..nak tanye.. u hias bantal tu dgn beads kn? xbanyak ke kos utk beli beads tu? sbb nk guna utk keliling bantal, utk semua bantal..hmmm... *wondering*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam dua peket yang medium size

      Delete
  12. u beli kristal snowflake tu kat mane? i crk2 jugak, tp xjmpe2 pn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rilla beli kat Sin Yin, semua House

      Delete
  13. Terima kasih sgt ngan blog Rilla ni, dpt jg idea mcm ne buat hantaran pertunangan nanti ♥...

    ReplyDelete