Monday, September 20, 2010

{Fabulous Finds} IKEA

Last Friday I was on a helf day leave. Saje je amik half day sebab tau, mesti takde mood nak kerja full day punya. So, at 1 pm, I drove out and went to IKEA to satisfy my meatballs craving. Sangat mengidam meatballs sejak dari bulan puasa hari tu. Guess what, diorang dah update stock baru with new price, biaselah, bulan September kan? Pergi sana, tengok katalog baru dah keluar, but belum sampai kat rumah.

Kalau pergi IKEA tak berangan, tak sah, hahaha. Kanda pun datang sekali hari tu lepas dia habis kerja. Berjalan-jalan lah kami. Rilla sempat snap a few pics on items yang Rilla rasa menarik. But on Saturday, tengok-tengok, katalog tu dah ada kat rumah. Weeee, I loved reading and browsing through IKEA catalogue. Jom tengok ape barang yang best:



RAJTAN spice jar: RM 7.50/4 pcs.
Tahun lepas RM 9.90 tau, tahun ni turun harga, so about RM 1.88/pc. Tau ramai B2B suka jar ni untuk buat favours kan?




ROTERA Lantern for Tealight: RM 14.90/pc
Tapi price ni untuk 6-19 December 2010 je tau. So sape-sape ada niat nak beli lantern ni, tunggu December k. Also available in white and black. Boleh guna untuk deko meja makan beradap atau bilik pengantin.




STRANNE floor lamp: RM 179.00/pc
Rilla sangat suka lampu ni, sebab dia pakai LED, which consume less energy [about 70% lesser, banyak tau] and last longer than odinary bulbs. Lampu ni pun cantik. Boleh letak kat bilik pengantin, pastu boleh guna for your newlywed nest nanti.



STRANNE table lamp: RM 149.00/pc
Ni adik dia, version table lamp pulak.




SOCKERÄRT vase: RM 25.00
Vase ni boleh juga digunakan sebagai jag air. Comel je kalau letak fresh flowers dalam ni.


So B2B KL, moh kita ke IKEA. Yang luar KL jangan lupa singgah kalau turun KL k? Sementara tu, boleh jamu mata tengok IKEA Catalogue 2011 ni.

7 comments:

  1. nora nak cop lampu tuuu oh tidak!!! :p

    ReplyDelete
  2. nice~!! thanks for the info.. :)
    btw, suke bace ur blog.
    i link u to my blog ya.. ;)

    ReplyDelete
  3. Nora....latern tu i dah beli masa puasa aritu..price dia sama utk Dec promotion..yeay..! x nyesal beli...

    ReplyDelete
  4. OMG!! dah turun harga ekh spice jar kecik tuh? confirm petang nie akan ke sana. hahahahaha... thanks for sharing babe!!

    ReplyDelete
  5. Eh, cantiknya barang-barang putih~ I like... hehe~ Tapi bagi Suzie, its still too early to buy doorgifts and deco la. Theme pun belom decide lagi. Tapi nak pegi gak IKEA!! *eeshhh, nafsu nafsuuuuu*

    ReplyDelete
  6. Nora: Tak boleh, Rilla dah cop, hahaha. Takpe2 ade manyak kat IKEA, cukup untuk seme. Sangat suka itu lampu sebab environment-friendly.

    Nyomel: Ada jugak orang yang suka baca bebelan saya kan? hoho. Thanks for linking me. I wwant to link you back but can't seem to open your profile. Boleh bagi your blog's url?

    WBM: Wah, sudah beli. Best2

    MizzAmy: Selamat memborong :D Jangan lupa bawak beg shopping

    ReplyDelete
  7. Suzie: Tak salah pergi kalau nak survey and jamu mata, hehe. Rilla pun tak beli ape hari tu, just beli travel toileterries bag je, senang nak travel. It's too early for me too.

    ReplyDelete