Wednesday, September 1, 2010

Bandung Trip: Confirmed!


Excited ni. Rilla telah pun berjaya mengbook fligt ke Bandung pada 11-13 Jan 2011 nanti. Pergi dengan mak, Insya Allah. Saje je amik weekdays sebab harga promo tapi still mahal and kalau shopping weekdays mesti tak crowded kan? Sekarang tinggal nak contact Pak Tarmidzi and book package dengan dia.

Saya tak pernah pergi Bandung. Ade sape-sape nak bagi tips? Tujuan utama adalah nak beli kain, kad jemputan, dan telekung. Mesti pergi ke kedai handbag juga sebab mak saya suka handbag. Yang lain-lain tu tak minat sangat for now. So sy plan nak spend time paling lama kat kedai kain.

Source gambar dari Pak Tarmidzi juga.
Mood tak boleh tido sebab dok berangan pasal baju kawin

7 comments:

  1. OMG nora pun maybe pergi januari juga tapi xbook lagi hehe, waaah seronoknya =)

    ReplyDelete
  2. pesanan dari kakak yang penah pegi bandung..beg kena jge..sebab banyak pencopek..nak pegi bandung juge tahun depan..hehe..

    ReplyDelete
  3. Nora: Rilla saje je book awal2, so boleh plan ape nak wat sebelum pergi.

    Kina: Thanks Kina. Akan ku berwaspada di sana nanti. Harus bawak duit berjuta2..mesti kena berhati2 dengan pencopek.

    ReplyDelete
  4. Wah! jangan lupa share your shopping journey kat bandung k? Saya pergi jakarta end of this year.. but teringin nak pegi bandung jugak... =)

    ReplyDelete
  5. Inaza: sudah semestinya trip saya ke Bandung akan diblogkan. Rilla pun nak pergi Jakarta awal Oktober, Insya Alah, but for business trip la, tak boleh nak bercanda ria, hahaha

    ReplyDelete
  6. salam rilla,

    tips untuk rina :
    1)paling PENTING, duit kene jaga..

    2) make sure sebelum pergi, dah catat semua kedai yang rilla nak pegi, supaya nanti tak kelam kabut

    3)tempat yang wajib dituju:
    a) kad kawen - jalan astana
    b) baju kawen - pasar baru
    c) cenderemati - jalan cibadak
    d) hand bag - terminal tas

    4) senang cerita, juz name it mana kite nak pergi kat pak tarmidzi, kompem dia akan bawak..pak tarmidzi sangat bagus orangnya..ira dah gune servis dia sebanyak 2 kali..

    ok, gud luck ;)

    ReplyDelete
  7. Trima kasih banyak2 Ira *hugs*

    ReplyDelete