Saturday, October 15, 2011

Fairytale Pelamin by Mahligai Creative

Assalammualaikum dan hai korang

How's your weekend so far? Yang mana duduk rumah tu mesti bosan kan sebab selalunya bloggers tak update blog masa hujung minggu (memandai saja assume korang bosan). Jadi Rilla letakkan gambar pelamin yang unik yang Rilla jumpa ni. It's like a fairytale. Macam gambar dari buku Cinderella je. Marilah! Rilla mahu ajak anda semua menjamu mata dengan pelamin unik ini dari Mahligai Creative.


Overall pelamin



Siap ada meriam lagi. Terpikir juga kadang-kadang, dari manalah vendor-vendor dapat props macam ni?



The lovely bride and groom. Tak pasti samada ada merenjis atau tidak. Tetapi nampak alat merenjis di situ.



Meja makan beradab. Ala-ala meja Mad Hatter pun ada juga.


15 comments:

  1. cantik. ideas pelamin semakin pelik² sekarang

    ReplyDelete
  2. i terbalik. weekend2 baru berkesempatan update blog. huhu.. agree ngan Nadia, makin pelik pelamin sekrg. tp pelamin tu nmpak cute. cuma, macam mana org nak merenjis ek? mcm sempit sikit tmpt nak berdiri tu. huhu~

    ReplyDelete
  3. mmg mcm dlm buku citer kanak2 la.. cantik...tp lieza pn rasa agak sempit and sarat sgt..xmo la smp xnmpk pengantin nnt...=)

    ReplyDelete
  4. lain dari yg lain..1st time tgk :) btw, i penah email mahligai creative untuk mintak quotation..tp xde reply pun. u pnah contact diorg x?

    ReplyDelete
  5. unik..tp rse serabut sikit..:P

    ReplyDelete
  6. i agree with cik hazz.hehe.this is so fairytale.hehe

    ReplyDelete
  7. macam2 sgt idea pelamin skrang kan. tak terfikir dek akal ni pn..
    but still nice..kelainan..

    ReplyDelete
  8. uisk fairytale+garden.cantik gak. teringat nabil yang nak kan wedding theme sebegitu.idea yang fresh kan?nak buat tu, errrrr:p

    ReplyDelete
  9. Nadia: Betul, sekarang dah macam-macam, cakap je tema ape, semua ada.

    Cik Hazz: Rilla pun pikir beda yang sama. Rasanya takde kot? Set renjis tu hiasan je kot?

    ReplyDelete
  10. Izayani: Memang unik.

    Lieza: Betul jugak, sebab kereta kuda tu dia kena letak menyerong. If letak menghadap ke depan, kuda tu cover pengantin pulak.

    ReplyDelete
  11. Orkedanza: Tak pernah pulak Rilla contact diorang. Rilla DIY je pelamin, huhu

    Kina: Agreed. Or maybe bukan taste kita berdua. Asal pengantin happy sudah. haha. kot2 la ada orang yang suka

    ReplyDelete
  12. Lisa: Agree ngan Lisa ;p

    Amy: Betul. Orang sekarang dah fikir luar dari kotak.

    ReplyDelete
  13. Zimie: Hehe, betul2. Rilla letak kat sini pun just untuk cuci mata je. Nak buat tu err jugak.

    Aimee: Rilla suka sebab banyak bunga, cam taman

    ReplyDelete