Tuesday, January 17, 2012

Wedding Review: Akad Nikah Colour Theme

Assalammualaikum dan hai sayangs <3

Susah juga nak review bila tak ada set gambar yang penuh. I managed to get some from my OP. So here goes my review for my nikah colour theme.

Warna tema majlis akad nikah saya

Ye, memang lain dari warna tema yang Rilla pernah post dulu, akhirnya, Rilla tukar balik kepada warna yang hampir sama dengan cadangan asal. Warna utama adalah biru, kelabu dan putih, semuanya warna kesukaan Rilla.

6 warna kesemuanya supaya ada flexibility. Tapi Rilla tak dapat ikut 100%, especially bab fresh flowers. Time tarikh nikah Rilla ni, stok bunga tak banyak (walaupun Rilla dah tempah), so I have to make do. Jadi tercampurlah sedikit dengan warna light pink dan hijau. But it's okay, I don't mind because in the end our akad turned out sweet in the pictures. It has a romantic and sweet vibes to it :)

Nota kaki: Ikut suka akulah nak review tak ikut turutan, hahaha

28 comments:

  1. My theme for nikah juga!!...sama :) mula2 nak go with tiffany blue, but it is over rated hehe so pilih powder blue instead :)

    ReplyDelete
  2. sgt cantik combination colour tu....sukaa....

    ReplyDelete
  3. luv this combination colour!
    santekkkkk sgt2...

    ReplyDelete
  4. cantik la rilla..tibe2 jatuh ati ngan kaler blue..hohohoho

    ReplyDelete
  5. i love this colour and want to do the same color...but mr.irmidrza tak suka..and nak gak waner tiffany blue..hmmmT_T...ade idea how to sweet kan waner tuh?

    ReplyDelete
  6. Anis: so true! Ever since Elyana wore it, it become too common. Me and Kanda both adore this color. Sebenarnya memang Kanda yang cadang pakai warna ni.

    ReplyDelete
  7. Annor: Suka kamu suka :D

    BitsBests: Alhamdulillah, in the end it turned out cantek. Dulu masa mula-mula post warna ni, banyak yang komen warna tak pop-out. Tapi Rilla teruskan jugak, seb baik cantik.

    ReplyDelete
  8. As-salam & hi Rilla,

    Congrats on ur wedding! Cantik & sweet!!!! Btw, x sbr nk tunggu review psl hantaran coz' nk tau mcm mn Rilla buat bantal hantaran tuh, hehehe
    Anyways, may u both have a lissful marriage life ahead :)

    ReplyDelete
  9. Nia Ain: Blue is ohsem!!

    Nuha hayati: Kannn?

    Miza: Boleh mix dengan warna off-white, tapi main colour tetap tiffany blue, Insya Allah nampak sweet. Cuma dah ramai yang pakai lah.

    ReplyDelete
  10. awesome gila bj nikah u. i love blue! ni kalau mak i nmpk ni mau dia guling2 suka.sbb dia gila biru.hahaha

    ReplyDelete
  11. i like to combination color!nmpk sweet.:)
    baju nikah tu baju ape?kurung moden ke?n veil tu mcm mane?bli selendang 0 ke?

    ReplyDelete
  12. combination color ni sangat cantik!!!
    tahniah rilla~ mana rilla dapat semua color2 ni ea?

    ReplyDelete
  13. rilla, i like ur baju!!! unik nye bawah baju tu bunga2.bunga 3d kah?hehe colour combination? sweet dan lembut warnanya.

    ReplyDelete
  14. Yaya: This time Rilla tak guna bantal dear, Rilla guna masa tunang dulu je. Tapi nanti Rilla review hantaran nikah ye.

    Lisa: Waduh, sampai guling-guling ya? I think my baju is awesome too. Perasan gila! hahaha, but I love it so much.

    ReplyDelete
  15. Xi Da Ya: Ha'ah, kurung moden. Veil tu veil selimpang, Rilla DIY. Insya Allah nanti Rilla cerita.

    Zimie: Tu bukan bunga 3D yang biasa orang buat tu. Tu ruffled flowers. Nanti tunggu Rilla buat entri baju, Rilla cerita details. Tengah tunggu gambar ni.

    ReplyDelete
  16. Dhiera: You're the second person to ask me today. Ni Rilla buat sendiri, cuma nama colour tu ada source dia. Mungkin Rilla patut buat tutorial. Nanti Rilla cari masa untuk ajar ya.

    ReplyDelete
  17. can't wait rilla! ajar cepat2. hekhek

    ReplyDelete
  18. ring pillow!!!! akak buat sendiri ke? cantik.. tutorial please!! thanks akak cayang.

    ReplyDelete
  19. cantik2... nak tgk baju time resepsi lak... suka sangat

    ReplyDelete
  20. please please please sewakan baju biru ni!!! atau kalau u pun sewa, tolong bgtau dari siapa......

    suka tahap mimpi malam!!!!

    ReplyDelete
  21. Marvelous mmg gorjes la.suka sgt

    ReplyDelete
  22. love ur taste my dear..!! (u already know dat kan..ehehe). yg ring-pillow to oh-so-cute.. hantaran deco very exclusive..! ur baju xyah ckp la mmg gorgeous.. yg paper-fan tu untuk ur pelamin ker? i nak buat camtu gak untuk bilik pengantin..hope xmalas la nak buat..heheheeee ;p

    ReplyDelete
  23. cantik dear!! ni la biru layout blog kina ye..suke..nyaman je..

    ReplyDelete
  24. Cantiklah baju u dear :)

    Pandai u buat combination color

    ReplyDelete
  25. Lysa: Thank you!!

    Oshin: Yes. DIY Ring pillow :)

    Iman: Nanti ya..tengah tunggu gambar

    Cik Pia: Insya Allah, Rilla boleh sewakan

    ReplyDelete
  26. Liza: Thank youu!

    Renee: Paper fan tu deco bilik peranting, hiks

    Kina: Biru itu ohsem! Jom bukak kelab baju nikah biru :D

    Shura: Thanks dear

    ReplyDelete