Monday, May 23, 2011

Majlis Pertunangan: DIY Bantal Duduk

Assalammualaikum dan salam rindu semua

Minta maaf ye minggu lepas blog ni agak sunyi sedikit. Rilla tak berapa sihat, tambahan pula terlalu banyak logokkan kerja yang perlu disiapkan di pejabat. Entri Rabu Tanpa Kata tu pun sebenarnya entri berjadual yang Rilla dah draft last weekend. Ni pun sebenarnya sheduled entri, Rilla tulis time weekend. Takut dah start Isnin nanti tak sempat. Rilla belum habis review E-day Rilla ni, haha. I'm a slow reviewer, korang bersabar jelah dengan Rilla yek? Hehe.


Silakan klik gambar di atas untuk melihat gambar yang lebih besar lagi.


Rilla tak mahu pakai bantal duduk yang biasa bridal bagi tu, ala yang warna putih, empat segi pastu ada renda keliling warna silver tu. Bantal macam tu isi dalam dia foam, jadi, bila kita duduk atas dia, penjuru bantal tu macam terjongket ke atas. Jadi Rilla jahit sendiri bantal duduk ni, isi dengan kekabu. Very the comfortable I tell you. Tebalnya adalah 3 inci. Lepas je majlis, tengah penat tu, baring atas bantal ni syok woo.

Sarung dia dibuat dari material soft textured velvet - material yang sama untuk bantal hantaran Rilla. Rilla pasang zip dekat sarung tu supaya Rilla boleh bukak dan basuh. Nanti time nikah boleh pakai lagi, just buat sarung baru sahaja. Bijak tak gwe? Hahah. Size bantal ni agak besar, meaning kalau nak duduk bersila pun selesa. Mak Rilla komen kenapa besar bantalnya? Saja buat besar sikit supaya Rilla ada ruang yang selesa. Will put this up for rent, sape nak sewa? *in business mode*

Simple kan tempat sarung cincin Rilla.? Just ada bantal duduk tu dan kiri kanan letak pasu bunga kecik. Pasu tu beli kat IKEA dulu dan masa tu dibeli tanpa tujuan. Bunga pulak left over dari gubahan hantaran. Langsir pun Rilla DIY jugak. Tapi tu memang langsir yang Rilla jahit untuk raya tahun bila ntah, tak ingat. Sebenarnya Rilla pasang langsir lain [yang Rilla DIY untuk raya tahun 2007], warna cream. Tapi bila letak dengan baju, macam tenggelam. Jadi pasrah je pakai langsir bronze yang tak ada kena-mengena dengan warna tema.




Ni idea ayah Rilla lah suruh buat macam ni. Gantung dua-dua langsir, lepas tu gantung baju dan tengok mana lagi ok. Maafkan mutu gambar yang tak seberapa - tak pakai kamera canggih.


Daa..

12 comments:

  1. Rilla,bantal ni ada 1 sahaja atau sepasang lelaki perempuan ye ?:)

    ReplyDelete
  2. rajin betol u ni rilla! ur DIY menjadi & cantek :)

    ReplyDelete
  3. Diba: Boleh2..tapi sekarang ni ada warna hijau jek

    Lisa: Currently ada satu jek. Tapi plan nak buat lagi satu or sepasang yang kecik sket

    ReplyDelete
  4. Nana: Budget bride harus rajin berDIY

    ReplyDelete
  5. pandai nye DIY bantal ni rilla.cantik!!

    ReplyDelete
  6. bantal itu nampak enak la :)

    ReplyDelete
  7. cantik la bantal tue heeheh..suke tgk..simple je tp nmpk mahal hehehe..esklusif gitu

    ReplyDelete
  8. Zimie: Thanks sayang

    Nora: Emang enak. Haha...jemput duduk

    Uya: Itu penting NAMPAK mahal, tapi sebenarnya murah, hehe

    ReplyDelete
  9. rilla, bantal duduk ni rilla sewa tak?berapa eh charge?jangan la mahal2.hihihi

    ReplyDelete
  10. hi rilla...bgusnye idea tu..nk tanye, rilla nye bantal ni brapa inc lebar & pnjang..nk try buat ...great idea!! hehe.. thankz

    ReplyDelete